HET | CONCEPT

Abraham Sluis - het concept
De Abraham Sluis serie grijpt terug op de rijke zaad historie van Nederland - en van Noord Holland in het bijzonder. De oorzaak dat veel zaadbedrijven gevestigd zijn in de kop van Noord Holland is het zachtere land-zee klimaat enerzijds en de vruchtbare grond anderzijds. Abraham Sluis was een van de oprichters van een zaadbedrijf en heeft heel lang kwaliteit zaden verhandeld naar alle landen van de wereld. De naam "Sluis" is mede door Abraham Sluis nog steeds een naam die bij een groot publiek in verband wordt gebracht met zaden.

Gedurende enige tijd zijn er geen zaden meer verkocht onder de naam "Abraham Sluis". Garden Seeds B.V. - die haar ontstaan ook te danken heeft aan de Familie Sluis (Royal Sluis) had de rechten voor de handelsnaam "Abraham Sluis" in haar bezit, en heeft besloten deze nu te gebruiken om een bijzondere serie zaden op de markt te brengen.

Groenten Zaden
Het groenten assortiment bestaat uit een aantal rassen van weleer die bekend staan om hun heerlijk smaak. In alle "veredelings-geweld" van de afgelopen decennia zijn heel veel soorten hun echte smaak kwijtgeraakt. Abraham Sluis brengt de smaak terug in de moestuin!

Bloemen Soorten
Bij de bloemzaden wordt onder andere een bijzonder assortiment Zonnebloemen aangeboden. Zonnebloemen zijn zowel als tuinbloem en als snijbloem een gewild gewas. Met de variatie in kleur en vorm die geboden wordt in de Abraham Sluis serie kan de tuinliefhebber nu naar harte lust experimenteren.

Sier Pompoenen
Ook voor het gebruik als sierartikel is de collectie sier pompoenen in de Abraham Sluis serie. Er zijn een aantal zeer bijzondere soorten die qua vorm zeker de aandacht zullen trekken! Een aantal van deze soorten zijn heel goed buiten te gebruiken als sier, maar er zijn ook soorten waarvan de vruchten, gedroogd of vers, verwerkt kunnen worden in bloemstukken.

Kortom - gezellig tuinieren met het vooruitzicht op een ouderwets smakelijk resultaat bij de groenen soorten, en een overdadig resultaat in kleur en vorm bij de siergewassen.


Abraham Sluis is een geregistreerde handelsmerk van Garden Seeds B.V. - Enkhuizen

Copyright Garden Seeds B.V. 2008